مصاحبه سرپرست معاونت بهداشت در خصوص آسم

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۰۹:۴۷ کد : ۵۱۶۰ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۸۱

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه، با توجه به شیوع بالای بیماری آسم در دنیا و افزایش روز افزون این بیماری و عوامل خطر آن، GINA (اعتلاف جهانی علیه بیماری آسم) اولین سه‌شنبه‌ ماه «می» را به منظور افزایش دانش عمومی درخصوص بیماری آسم و عوامل‌خطر آن به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری کرده است.

روز جهانی آسم یک رویداد سالانه است که از سال 1998 به پیشنهاد دفتر برنامه جهانی آسم (GINA) با همکاری سازمان بهداشت جهانی (WHO) اولین سه‌شنبه ماه می (May) به نام “روز جهانی آسم” نام‌گذاری , شده است.

به همین مناسبت همه ساله مراسمی در کشورهای مختلف جهان به منظور بهبود سطح آگاهی درباره بیماری آسم و مراقبت‌های جهانی برای این بیماران برگزار می‌گردد.

در این خصوص مصاحبه ای با دکتر ناصح سرپرست معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه انجام شد:

وی اظهار داشت : آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن غیرواگیر است که بیش از ۲۶۰ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده است و مسئول بیش از ۴۵۰ هزار مرگ در سال در سراسر جهان است که بیشتر آن ها قابل پیشگیری هستند. نظر به اهمیت موضوع و ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری، ) GIN اعتلاف جهانی برای کنترل آسم)، اولین سه شنبه ماه می را به عنوان روز جهانی آسم نام گذاری کرده است. امسال نیز بزرگداشت این روز مصادف با ۱۸ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ با شعار «ارتقاء درمان آسم با آموزش» می باشد.
وی به عوامل تسریع یا تشدید کننده حمله های آسم اشاره کرد و گفت: عدم تغذیه با شیر مادر، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذاهای آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گازهای مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر، مو یا مدفوع حیوانات خانگی، هیره(مایت) موجود در گرد و غبار منزل، از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است. فضاهای نم دار، گرم و فاقد تهویه سبب رشد موجوداتی ذره بینی به نام هیره یا مایت می شود که یکی از عوامل مهم حساسیت زا در افراد مبتلا به آسم به شمار می رود. 
 وی بیماری آسم را شایعترین بیماری مزمن در کودکان و یکی از موارد مهم بستری آنان در مراکز اورژانس و بیمارستانی عنوان کرد و یادآورشد: در زمان حاضر این بیماری یکی از علل مهم غیبت از مدرسه و محیط کار می باشد و این موضوع می تواند مشکلات فراوانی را به بیمار، خانواده و اجتماع تحمیل کند.
همچنین ایشان اظهار کردند : نداشتن آگاهی، عدم مراجعه منظم به پزشک،  عدم مصرف دقیق داروهای استنشاقی و استفاده از ابزار کمک دارویی به شکل درست، نگرانی از مصرف اسپری‌های تنفسی به ویژه کورتیکواستروئیدها مهم‌ترین علت‌های بروز عوارض شدید و عدم کنترل آسم است.
خانم دکتر ناصح تأکید کرد: امیدواریم برگزاری برنامه‌های مناسب در روز  جهانی آسم، گامی جهت افزایش سطح سواد سلامت جامعه درباره اهمیت کنترل آسم و آموزش به بیماران مبتلا و خانواده آنها برای تشخیص به موقع و کسب مهارت لازم در استفاده از درمان‌های دارویی و کنترل بیماری باشد.


نظر شما :