پیام سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه به مناسبت روز جهانی بهداشت سال ۱۴۰۱

۲۰ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۱ کد : ۱۹۰۲ اخبار و رویدادها
تعداد بازدید:۲۸۳
پیام سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه به مناسبت روز جهانی بهداشت سال ۱۴۰۱


در شرایط همه گیری کووید-19 و افزایش فزاینده بیماری هایی مانند سرطان، آسم، بیماری های قلبی، در روز جهانی بهداشت سال 2022، WHO با شعار "Our planet, Our health (سلامت سیاره ما، سلامت ما)" توجه جهانی را برای انجام اقدامات فوری مورد نیاز به منظور حفظ سلامت انسان ها و کره زمین و ترویج جنبشی برای ایجاد جوامع متمرکز، جلب کرد.

 سازمان جهانی بهداشت تخمین می زند با انجام اقدامات مداخله ای، سالانه بیش از 13 میلیون مرگ در سراسر جهان، ناشی از عوامل محیطی از جمله بحران آب و هوا قابل پیشگیری است.

بحران آب و هوا یکی از مهمترین تهدیدات علیه بهداشت عمومی است و تصمیمات سیاسی، اجتماعی و تجاری ما باعث بحران آب و هوا و سلامت می شود.
بیش از 90 درصد مردم هوای ناسالم ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را تنفس می کنند. دنیایی که در حال گرم شدن است، شاهد گسترش بیماری‌های ناشی از نیش پشه‌ها از جمله سالک و آئدس و...بیشتر و سریع‌تر از همیشه است. حوادث آب و هوایی شدید، تخریب زمین و کمبود آب باعث جابجایی و مهاجرت مردم شده و بر سلامت آنها تأثیر می گذارد. آلودگی و پلاستیک در اعماق اقیانوس‌ها، بلندترین کوه‌ها یافت می‌شوند و به زنجیره غذایی ما راه پیدا کرده‌اند. سیستم‌هایی که غذاها و نوشیدنی‌های بسیار فرآوری‌شده و ناسالم را تولید می‌کنند، موجی از چاقی را ایجاد می‌کنند، سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند و در عین حال یک سوم گازهای گلخانه‌ای جهانی را تولید می‌کنند.

در حالی که همه‌گیری COVID-19 قدرت شفابخش علم را به ما نشان داد، نابرابری‌ها را در جهان ما نیز برجسته کرد. این بیماری همه گیر ضعف هایی را در همه زمینه های جامعه آشکار کرده و بر ضرورت ایجاد جوامع سالم و پایدار و متعهد به دستیابی به سلامت عادلانه در حال حاضر و برای نسل های آینده بدون نقض محدودیت های زیست محیطی، تاکید کرده است.

 طرح کنونی اقتصاد، منجر به توزیع ناعادلانه درآمد، ثروت و قدرت می‌شود و بسیاری از مردم هنوز در فقر و بی‌ثباتی زندگی می‌کنند. یک اقتصاد مبتنی بر رفاه عمومی، رفاه انسان و برابری و پایداری زیست محیطی را به عنوان اهداف خود دارد. این اهداف به سرمایه گذاری های بلندمدت، بودجه های رفاهی، حمایت اجتماعی و استراتژی های قانونی و مالی تبدیل می شوند. 

شکستن چرخه های تخریب کره زمین و سلامت انسان، مستلزم اقدامات قانونی، اصلاحات با رویکرد مشارکتی و حمایت و تشویق افراد برای انتخاب درست و مبتنی بر سلامت انسان و محیط زیست است، که تمامی بخش های دولت ها شامل ادارات،
و سازمان ها. صنایع. کارکنان بهداشتی و درمانی، گروهها و سازمانهای داوطلبانه در حوزه سلامت و محیط زیست و همچنین تمامی افراد جامعه در تحقق آن نقش موثری دارند و هر یک در جایگاه خود، قادر خواهند بود با اجرای درست وظایف تعیین شده، نقش ارزنده ای جهت تحقق هدف شعار سازمان جهانی بهداشت، ایفا نمایند. 

آرزوی ماست که با عظم جهانی، جهانی سالم با داشتن انسان هایی سالم و محیط زیست سالم داشته باشیم.

اینجانب بر خود واجب میدانم به بهانه این روز، از تلاش ها و زحمات تمامی تلاشگران عرصه سلامت، بویژه همکاران عزیز حوزه معاونت بهداشتی در تمامی بخش های اداری و ستادی و مراکز و پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت شهرستان های ساوه و زرندیه، همچنین مسئولین شهرستانی و ادارات شهرستان ها و کارکنان آنها، مدیران و کارشناسان صنایع، گروهها وسازمان های داوطلب حوزه سلامت که همواره، بخصوص در دوران دو ساله پاندمی کرونا همراه و همگام ما در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه بودند، قدردانی نمایم و ضمن تبریک این روز برای همگی آرزوی سلامت، سعادت و توفیق روز افزون در راستای خدمت به هم میهنان عزیز، ظل توجهات حضرت حق و ولی عصر(عج)دارم.


دکتر مجتبی ذکایی 
سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه
۱۸ فروردین ۱۴۰۱

کلیدواژه‌ها: روز جهانی بهداشت جهانی بهداشت محیط زیست سیاره ی ما سلامت ما معاونت بهداشتی ساوه پیام روز جهانی بهداشت


نظر شما :