دو اولویت جهت تزریق واکسن آنفلوانزا طبق دستورالعمل واکسیناسیون کمیته کشوری ایمن سازی اعلام گردید.

۰۸ مهر ۱۴۰۲ | ۱۲:۰۸ کد : ۳۶۰۸ اخبار و رویدادها اطلاعیه ها

اولویت اول:
کسانی که در درجه اول اولویت بندی جهت دریافت رایگان واکسن آنفلوانزا قرار دارند

اولویت دوم:
 کسانی که جزو گروه پرخطر محسوب می شوند، ولی در گروه بیماران خاص قرار ندارند، با درخواست خود و تجویز پزشک می توانند از طریق بخش خصوصی و داروخانه ها واکسن را دریافت نمایند.

واجدین شرایط جهت تزریق واکسن آنفلوانزا طبق دستورالعمل واکسیناسیون کمیته کشوری ایمن سازی که در اولویت اول (بصورت رایگان) قرار دارند .

۱- کارکنان شاغل در بیمارستان:
کارکنان بخش یا اتاق ایزوله تنفسی فشارمنفی بخشهای: ICU ، اورژانس ، عفونی، فوق تخصصی ریه، CCU ،داخلی، اطفال، آزمایشگاه، زایمان و سایر بخشهای ویژه (انکولوژی، سوختگی و ...)
۲- کارکنان شاغل در نظام بهداشتی کشور :
 خانه های بهداشت، پایگاههای سلامت، تسهیلات زایمانی، مراکز جامع خدمات سلامت، ستادهای شهرستان و استان
۳- کارکنان شاغل در پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی
۴- کارکنان مستقر در پایگاهها / مراکز مراقبت بهداشتی مرزی ) پایانه های مرزی زمینی، دریایی، هوایی، ریلی
۵- کارکنان بهداشتی درمانی شاغل بخشهای ارائه کننده خدمات بهداشتی و درمانی در سایر سازمانها و ادارات دولتی
۶- کارکنان سازمان دامپزشکی و سازمان حفاظت محیط زیست که در قسمتهای مرتبط با پرندگان فعالیت می نمایند
۷- کارکنان نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی شاغل در بخش های ارائه خدمات بهداشتی و درمانی
۸- بیماران HIV/AIDS با هماهنگی مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری دانشگاههای علوم پزشکی
۹- بیمارانی که به هر علتی دچار ضعف‌سیستم‌ ایمنی immunocompromised هستند اولویت با بیماران مبتلا به بدخیمی با یا بدون شیمی درمانی یا رادیو تراپی، گیرندگان پیوند، دیالیزی، تالاسمی ماژور، آنمی سیکل سل، هموفیلی هماهنگی معاونت درمان و انجمنهای مربوطه (اطفال و بزرگسال)
۱۰- گروههای پرخطر در جامعه ایثارگران و جانبازان
۱۱- کارکنان و سالمندان ساکن در مراکز نگهداری سالمندان، معلولین جسمی حرکتی، معلولین عصبی عضلانی،معلولین ذهنی، بیماران روانی مزمن،کودکان بی سرپرست و زنان آسیب دیده اجتماعی : با هماهنگی سازمان و ادارات کل بهزیستی
۱۲- زنان باردار و زنان تا دوهفته پس از زایمان

واجدین شرایط جهت تزریق واکسن آنفلوانزا طبق دستورالعمل واکسیناسیون کمیته کشوری ایمن سازی که در اولویت دوم (تهیه از بخش خصوصی) قرار دارند.

۱- افراد ۶ماه تا زیر ۶۱ سال که دارای بیماریهای مزمن و زمینه ای:
 شامل بیماریهای ریوی، آسم کنترل نشده و COPD ،قلبی عروقی کلیوی، کبدی، نورولوژیک، هماتولوژیک، غدد(منجمله دیابت ملیتوس) و اختلالات متابولیک اولویت در این افراد با گروههای زیر می باشد:
1⃣افراد مبتلا به دیابت تیپ یک و تیپ دو که عارضه دار شده اند
2⃣مبتلایان به ضایعات نخاعی و بیماریهای عصبی عضلانی
3⃣بیماران دارای سوء جذب شدید یا سوء تغذیه
4⃣بیماران دارای نقص و سرکوب ایمنی از جمله بیمارانی که توسط دارو دچار نقص ایمنی شده اند.
5⃣افراد فاقد طحال (بدنبال عمل طحال برداری و یا نبودن مادرزادی طحال) در آنمی سیکل سل

۲- پیشنهاد می شود کلیه کودکان ۶ ماه تا دوسال واکسینه وحداقل کودکان ۶ماه تا یک ساله مهدکودکی حتما واکسینه شوند.
1⃣واکسنهای recombinant هنوز در کودکان زیر ۱۱ سال توصیه نمیشوند.
2⃣کودکان ۶ماه تا یکسال تمام که فقط یک دوز واکسن آنفلوانزا در طول زندگی دریافت کرده یا سابقه واکسیناسیون آنفولانزا در آنها نامعلوم است، باید دو نوبت واکسن آنفولانزا دریافت نمایند.اولین نوبت باید به محض در دسترس قرار گرفتن واکسن و نوبت بعدی باید حداقل با فاصله ۴ هفته تزریق شود.

۳- افراد در گروه سنی ۶ماه تا ۱۱سال که تحت درمان طولانی مدت با آسپیرین و یا داروهای حاوی سالیسیلات می باشند
۴- افراد مبتلا به چاقی مفرط یا چاقی بیمارگونه
۵- کلیه مسافرین که قصد سفر به سایر کشورها را دارند جهت کاهش خطر ابتلا به آنفلوانزا توصیه می شود حداقل ۲هفته قبل از سفر نسبت به انجام واکسیناسیون آنفلوانزا اقدام نمایند.
۶- کلیه افراد با سن بالای ۶۱ سال
۷- کلیه افراد درگیر در مراقبت بیماران نقص ایمنی مشمول دریافت واکسن آنفلوانزا هستند